HTML

Soha el nem mondott történeteim

Lengyelország után Amerikába jöttem tapasztalatokat, emlékeket, ismerősöket és benyomásokat gyűjteni - ezeket tervezem itt megosztani veletek!

Címkék

buli (10) busz (3) erasmus (8) foto (15) furcsa (2) hoeses (3) honvagy (4) india (3) iskola (5) koli (5) munka (1) nevek (2) nyelv (5) off (1) otthon (4) pajtasok (27) program (17) utazas (25) video (4) vonat (12) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

2011.02.13. 16:04 JankaPolak

Vigyázz, kész...

Ismét pakolok. Miután 2009 októberének legvégén hazarepültem Amerikából, úgy nézett ki, hogy sikerül megállapodnom: fix állás egy reményteljes reklámügynökségnél, szép szakmai célok stb. Ez a lelkesedés azonban mostanáig tartott ki. Ismét pakolok.

Csütörtök délben elrepülök Indiába, hogy fél évig egy webdesign ügynökség ügyfélkapcsolati menedzsere legyek. Már a készülődés egy élmény, elképzelni sem tudom, hogy ezek után mekkora élmény / sokk / tapasztalat / öröm / agybaj jöhet még.

Az indulás előtti szervezés az alábbi pontokból áll össze:

1. Vízum: az indiai nagykövetségen vízumügyintézéssel hétfőtől csütörtökig 10 és 12 óra között foglalkoznak. Éljen az ügyfél orientáltság. Sebaj, a szükséges dokumentumok leadva, holnap megyek átvenni a vízumomat.

2. Repjegy: a legolcsóbb repjegy az Aerflot (orosz) légitársaság jegye volna, de az elrettentő hírek és információk birtokában az eggyel drágábbat választottam, így történhet az meg, hogy Helsinki átszállással érkezem majd Delhibe, hála a Finnairnek.

3. Utazás: a tervek szerint Delhiben pre-paid taxit kell fognom a busz állomásig, ahonnan három opcióm van, hogy elérjem a végcélomat, Chandigarh-t. Mehetek „sima” busszal 2 dollárért, „luxus” busszal 5 dollárért, vagy „Volvo” busszal 9 dollárért. Még hezitálok. Egy jó barátom azt mondta, ér neki 100 dollárt, hogy egy egész buszt kibéreljek. Meglátjuk. :)

4. Pakolás: kb. 20 fokba érkezem, és mindössze egy db 23 kg-os bőröndöt vihetek magammal. Az eredmény: tanácstalan bámészkodás a szekrény előtt, amiben mindössze kordnadrágokat, hosszú ujjú pólókat és vastag kardigánokat vélek felfedezni. Mit szoktam én hordani 20 fokban?! Marad a praktikus megoldás: kényelmes lábbelik és max. 3 outfit elpakolása. A többit majd beszerzem kint. Remélem.

5. Praktikus elintézni valók: számlanyitás (már ez is egy külön sztori volt), védőoltások (Hepatitis A, B, tetanusz, tífusz, agyhártyagyulladás + 1 influenza – ez utóbbi köszönhető nagybátyámnak, aki lesből beoltott a minap), pénzváltás, beauty session, drogéria, patika, SD kártya a telefonba, mobilcsomag átállítás, vízum átvétele, útikönyv megvétele, jellegzetes magyar szuvenírek beszerzése, búcsúparti-hegyek. Miért nem állhat mondjuk 10 napból egy hét?

A búcsú megmozdulásokért egyébként külön köszönet. Szerdán kezdődött az ünnepség sorozat, amikor elbúcsúzhattam a kollégáimtól. Ezúton is naaagy lájk a nemzeti szín szalaggal átkötött magyar túlélőcsomagért: Zsindelyes pálinka, Pick szalámi, Erős Pista, őrölt paprika, Tibi csoki, libamáj és egy darabka a körút kövéből. Pénteken elbúcsúztam a családom vidéken élő felétől, tegnap este pedig a kedves barátaimtól. Köszönöm, hogy eljöttetek!

Folytatás Indiából következik.

4 komment

Címkék: buli otthon pajtasok


A bejegyzés trackback címe:

https://polakwegier.blog.hu/api/trackback/id/tr372658266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuetiMueti · http://sunbarat.blog.hu 2011.02.13. 17:43:05

Fura, de így hogy tudom hogy esély sincs összefutásra, hiányzol :)

PopSzandokán 2011.02.14. 12:19:51

Lehetmajd frissíteni a blog fejlécét :D

gondosbocs 2011.02.19. 13:45:30

Hahó, babám! Végre idetaláltam! :) (Nem volt meg a link, aztán meglett, de újból kellett regisztrálnom- azért van új nevem, mert a jóanyád foglalt - nyilván általam, de azt nem tudom használni, mert a régi jelszavamat elfelejtettem:). Na ennyi "fontos" információ után a lényeg: remélem, lesz időd néhány bejegyzésre. Várjuk! :)

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2011.02.23. 22:01:45

indiáért irigyellek.
erezd jol magad!
süti beállítások módosítása