HTML

Soha el nem mondott történeteim

Lengyelország után Amerikába jöttem tapasztalatokat, emlékeket, ismerősöket és benyomásokat gyűjteni - ezeket tervezem itt megosztani veletek!

Címkék

buli (10) busz (3) erasmus (8) foto (15) furcsa (2) hoeses (3) honvagy (4) india (3) iskola (5) koli (5) munka (1) nevek (2) nyelv (5) off (1) otthon (4) pajtasok (27) program (17) utazas (25) video (4) vonat (12) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

2008.12.17. 17:20 JankaPolak

Łódź part 2008 - mission completed

Drágáim, hír van!

Ha a MÁV is úgy akarja, péntek reggel fél kilenc magasságában becsorgok a Keletibe.

Ha nem akarja a MÁV, akkor csak valameddig gurulok az országban, ahol aztán pityeregve várom majd a felmentősereget - kis családom és a piros kiskocsi formájában. Avagy nem reggel fél kilenckor érkezem, hanem egyszer csak. Édesanyám tanácsára többnapi hidegélelemmel és némi olvasnivalóval készülök az útra, remélem, hogy mókás lesz. Megint hálókocsival megyek, úgyhogy legalább csicsikálni lesz módom. És talán egy újabb szlovák barátnéra is szert teszek... :)

A tenti amúgy rám fog férni... Tegnap megint elhajoltunk egy pettyet. Agatáéknál búcsúztattuk az év eddig lepergett részét Altug-val, Daviddal, Evrennel és Kamilával - jó barátunk, az abszint társaságában. Mindannyiunknak megvan a jegye / programja szilveszterig, hát volt mit ünnepelnünk.

Végül Evren Agatáékhoz csatlakozik karácsonyra, a spanyolok is hazamennek, csak Ozan őrzi a kolit a két ünnep között. Remélem, hogy állni fog még a ház, amikor visszatérünk.

Én is megvettem tegnap a vonatjegyet, és a lengyel MÁV-nak (PKP) sikerült elérnie, hogy az itteni életemben először fennhangon, összefüggően és szép cirádásan magyarul káromkodjak. Tolvaj banda! A jegyem éppen kétszer annyiba kerül, mint otthonról megvéve. Egy segítőkész, tolmácsoló mókus a jegypénztár környékén felvilágosított, hogy a nemzetközi jegyek olyan köztudomásúan drágák, hogy ő a helyemben csak Szlovákiáig menne, ott átszállás, és jegyvétel. Hát hogyne. A bőröndömmel, amiben bennevan a fél életem. Maradt a fogszívás és a fizetés.

Na pláne, otthon vár a sztrájk... Remélem, legalább a jegyárat visszaigényelhetem! :)

No megyek, lassan pakolok. Ha bármilyen szuvenír igény van (amiről feltételezitek, hogy még nem vettem meg), reggelig tessék jelezni, Łódźból délután hat körül indulok.

Puszi mindenkinek - a mihamarabbi viszontlátásig! És a következő Háború és békéig... :)

J.

Szólj hozzá!

Címkék: buli utazas vonat pajtasok honvagy


A bejegyzés trackback címe:

https://polakwegier.blog.hu/api/trackback/id/tr66828370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása